dijous, 27 d’abril del 2017

Pechakucha a l'aula

Benvinguts altra vegada! 😃

He estat uns dies sense pujar res al blog, pero en compensació tinc una sorpresa. He elaborat i pujat un Pechakucha al blog per parlar de l’acaçament moral a la feina, que no és un tema nou, però és especialment preocupant l’observació que fan els experts sobre l’augment de situacions d’acaçament moral o mobbing que s’està produint tant en el sector públic com en la empresa privada.

Perquè existisca mobbing s’ha de donar una relació asimètrica de poder entre dues parts, on la part assetjadora té més recursos i suports o una posició superior a la del treballador víctima de l’assetjament. L’acaçament moral es manifesta a través de conductes de violència psicològica (l’estigmatització, la humiliació, l’aïllament social, la crítica, o les conductes hostils adreçades a deixar sense feina o reduir-la) que suposen per a la persona que les pateix un atemptat a la dignitat o a la integritat psíquica, física o moral.

Imatge de Pixabay



Un Pechakucha és un format de presentació creat pels japonesos on s’expliquen 20 diapositives amb una duració de 20 segons cada una. Per tant seria una presentació clara, concisa i dinàmica, ja que tens el temps final limitat a 6:40 minuts i només 20 segons per idea! A més, es pot emprar per a fer una presentació física o fer un vídeo per a projectar, com he fet jo. Per a compartir un vídeo com el meu, la millor plataforma és Youtube, ja que es senzilla i tothom la coneix. Per editar un vídeo, una bona ferramenta és WeVideo, però té uns límits en la versió gratuïta com les marques d’aigua o la capacitat de magatzematge. 



Què et pareix? Divertit, veritat? Si vols veure el Pechakucha que he elaborat per a la unitat didàctica, passa’t per l’apartat de Vídeos. I si vols, també pots suscriure't al meu canal de Youtube a la dreta d'aquest text. 

Ens lleguim promte!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada