dissabte, 22 d’abril del 2017

L'estrés, malaltia laboral

Hui començem amb la matèria i ens centrem en una de les possibles conseqüències o efectes d'estar sotmés als riscos psicosocials, és a dir, un dels síndromes i malalties que poden ocasionar és l'estrés.


Imatge de Pixabay

Podem definir l’estrés com el conjunt de reaccions emocionals, cognitives, fisiològiques i de comportament  produït per una relació problemàtica entre la persona i el seu entorn laboral, les característiques de la tasca a realitzar o la organització del treball que afecta el seu benestar, és a dir, que afecta la raonable harmonia entre les habilitats, motivació, formació, necessitats i expectatives de la persona i les demandes i oportunitats que planteja el seu entorn. L’estrés relacionat amb el treball s’experimenta quan les demandes del seu entorn laboral excedeixen la capacitat del treballador per a controlar-les.

L’origen o causa de l’estrés pot trobar-se en les característiques del lloc de treball, en les relacions laborals, en el rol dins l’organització, en l’estructura i el clima d’organització, la formació per a la seua feina, el control de la seua feina per part del treballador i en la interacció entre temps laboral i vida domèstica.

Els efectes negatius de l’estrés no soles afecten al treballador individual que ho patix, si no també a l’organització empresarial i a societat en general per el augment de costos dels serveis sanitaris.

Fins a la propera entrada 😉

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada