diumenge, 23 d’abril del 2017

L'estrés i els símptomes


Després de la entrada d'ahir, és el moment de fer unes reflexions sobre els símptomes associats a l’estrés laboral.
           
D’antuvi, els treballadors que patixen estrès laboral poden arribar a desenvolupar problemes de salut, però com vaig comentar, els efectes negatius sobre el treballador individual, repercutixen també en el seu entorn familiar, en l'organització i en la societat.

Imatge de Pixabay

Els efectes negatius per al treballador individual poden ser psicològics com per exemple els trastorns del son, depressió, ansietat, esgotament, irritabilitat i descoratjament. També els símptomes poden ser de comportament com el alcoholisme, drogues, violència, agressivitat, dificultats de concentració, dificultats per a aprendre noves coses i dificultats per a prendre decisions.


Entre el efectes negatius a nivell de l’organització empresarial podem incloure, entre altres, la disminució del rendiment, l’augment de l’absentisme, problemes disciplinaris, comunicació agressiva, disminució de la qualitat en la producció i l’augment d’accidents i lesions.

En últim lloc i respecte al àmbit social, entre els efectes negatius tindríem l’augment de costos dels serveis sanitaris i la disminució de l’eficiència dels serveis sanitaris. Hem de tindre en compte que l’estrès d’origen laboral és el problema de salut relacionat amb el treball més freqüent, només per darrera del dolor d’esquena.

Per concloure, afegir que l’estrés prolongat per l’exposició als riscos psicosocials a llarg termini, pot provocar en el treballador afectat alteracions respiratòries, immunitàries, cardiovasculars, dermatològiques, musculars i mentals greus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada