divendres, 28 d’abril del 2017

L'evolució de l'acaçament

Bon dia! ⛅😀

En aquesta entrada descriurem les fases que bàsicament s’observen respecte a l’evolució de l’acaçament moral o psicològic.

En primer lloc apareix la inicial fase de conflicte amb atacs lleus a la víctima d’assetjament que es van intensificant progressivament.

Imatge de Pixabay

En segon lloc tenim la fase d’acaçament psicològic amb conductes violentes i agressions directes. És una fase prolongada perquè la persona afectada normalment no s’adona de què està passant i els companys no implicats, i fins i tot, els encarregats i la direcció de l’empresa se’n solen inhibir i s’abstenen d’intervenir al conflicte, bé per complicitat implícita, bé per por de represàlies, o simplement per comoditat.

En tercer lloc normalment es produirà la fase d’intervenció de l’empresa, que sovint arriba tard, quan la situació ja té greus e importants repercussions per a la persona assetjada, que ha d’afrontar situacions no desitjades com canvis de lloc de treball o baixes successives


Per últim tindrem la fase de exclusió i marginació, que en casos extrems, després d’alternar llargues temporades de baixa amb la feina, la persona pot arribar a deixar el seu lloc de treball, afectada per malalties diverses consegüents a l’acaçament psicològic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada